Compot de cirese

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Compot de cirese

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • zahar- cate 4 linguri pentru fiecare borcan
  • apa

Mod de preparare

Ciresele se spala, se rup coditele si se

lasa o jumatate de ora in apa rece.

Daca au viermi, acestia vor iesi la

suprafata.

Scurgem apoi apa si alegem doar

ciresele sanatoase, pe cele

"nesanatoase ".....nu le punem :))

Borcanele se spala cu detergent de vase,

se limpezesc bine in mai multe ape si

se scufunda pe rand intr-un vas cu

apa care fierbe ,pentru a se steriliza.

Sau se pun in cuptor 10-15 minute.

La fel procedam si cu capacele.

Din 2 kg cirese vor iesi in jur de 6-7

borcane cu compot.Depinde de cat

de pline vom pune borcanele.

Borcanele sterilizate se lasa sa se

raceasca apoi se umplu cu cirese,

se adauga in fiecare cate 4 linguri

rase cu zahar si se umplu cu apa (rece).

Punem capacele si scuturam

borcanele pentru a se amesteca

putin zaharul.

Nu va faceti griji! zaharul se va

topi in timpul prepararii.

Asezam in cuptorul aprins, tocmai jos,

tava mare de la aragaz si o umplem cu apa.

Peste tava punem gretarul cuptorului

si pe el asezam borcanele cu putin spatiu

intre ele ( sa nu se atinga).

Inchidem cuptorul si lasam compotul

sa se faca la foc potrivit,

timp de 40-45 minute.

Ne dam seama ca s-a facut atunci cand

ciresele se ridica la suprafata

iar apa s-a colorat si face bule

Oprim focul si lasam compotul sa se raceasca in cuptor.

Eu asa procedez de foarte multi ani si va garantez ca iese foarte bun si tine fara probleme si peste iarna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise