Coltunasi umpluti cu cartofi si ceapa – reteta usoara, simpla si delicioasa

Incearca aceasta reteta de coltunasi umpluti cu cartofi si ceapa calita, preparati dupa metoda traditionala, cu un aluat gustos de casa si umplutura delicioasa. Perfecti fierti in supa de pasare sau legume, cu smantana sau sos de rosii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Coltunasi umpluti cu cartofi  si ceapa – reteta usoara, simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 200-225 ml apa
  • Umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de ulei
  • marar
  • sare si piper

Mod de preparare

Pregatirea aluatului: cernem faina intr-un bol, adaugam sare, o lingurita rasa de praf de copt, apa (200-225 ml) si amestecam. Framantam pana obtinem un aluat neted si mai tare. Il lasam la odihnit 30 de minute.

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii pasam bine, ca pentru piure.

Ceapa o tocam si o calim in ulei 5-7 minute.

Peste cartofi adaugam ceapa rumenita in prealabil, sare, mararul tocat si piper negru.

Intindem din aluat o fisie mare si cu o cana formam niste cerculete in care punem cartofii si apoi lipim capetele (vezi imaginile).

Intr-o oala punem la fiert apa, dupa care adaugam coltunasii si ii lasam sa fiarba la foc domol pana cand ies la suprafata.

Ii scurgem si ii sevim calzi cu smantana grasa sau sos de rosii. In perioadele reci ii preferam fierti in supa de pasare sau de legume. Un deliciu!

Incearca si reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii, coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza sau coltunasi cu magiun. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise