1] Se prepara aluatul
2]Se scot simburii la visine si se pun cu zahar, CITEVA ORE inainte, ptr. sirop
Se scurg de sirop, se pun 2-3 in patratul, rotundul, de aluat, se pun la fiert.
3]Siropul ramas se fierbe , se gusta de zahar sa fie dulce, cind da in clocot se adauga 300-500 g. de smintina cu inca un clocot, doua. Se pune putin sirop pe platou [castron], se pune un rind de coltunasi,se stropesc cu inca un pic de sirop, pina se termina coltunasii DAR, in asa fel incit sa mai ramina sirop.
Se servesc calzi cu adaos de sirop. DELICIU!!
De la mama mea, nascuta in sudul Basarabiei.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii