Coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii

Reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii. Cum prepari acasa reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii

Ingrediente

  • pentru coltunasi:
  • 3 oua
  • cca. 400 g faina
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 350 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci Champignon
  • un ardei rosu
  • jumatate de ceapa
  • o bucata mica de telina
  • cateva fire de patrunjel verde
  • o lingura de ulei de masline
  • sare, piper
  • sos de rosii:
  • 6-7 rosii coapte
  • sare, piper
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita maghiran uscat
  • cateva frunze de busuioc verde
  • o lingura de ulei de masline

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de coltunasi cu carne de pui, ciuperci si sos de rosii.

Cernem faina intr-un castronel, faccem o gaura in mijlocul ei si adaugam ouale batute cu un praf de sare. Amestecam cu furculita pana nu se mai poate roti in aluat, apoi se framanta cu mana pana nu se mai lipeste de degete. Se pudreaza cu faina o planseta apoi se intind foi subtiri, ca de taitei, din aluat. Se taie cu gura unui pahar sau cu forma speciala discuri de aluat.

Se curata ceapa si se taie marunt, apoi ciupercile si ardeiul se taie cubulete, telina curatata se da prin razatoarea fina, verdeata spalata si toaca si ea marunt.

Se pune un strop de ulei de masline la incins intr-o tigaie apoi calim la inceput zarzavatul maruntit pana se inmoaie, apoi adaugam si carnea tocata amstecand continuu pana scade tot sucul lasat de ea. La sfarsit se potriveste de sare si piper dupa gust, se da de pe foc si se presara si verdeata tocata fin.

Se pune cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc de aluat, se unge marginea cu apa rece apoi se aduce margine peste margine (ca un portofel) si se lipeste presand cu o furculita sau ajutandu-ne de forma speciala.

Se pune intr-o oala cam 1 l de apa cu un praf de sare sa fiarba iar in momentul in care clocoteste bagam coltunasii umpluti si ii lasam sa fiarba cca.10 minute. Apoi se scot cu o spumiera pe un platou.

Pentru prepararea sosului ,dam prin razatoare rosiile apoi le calim in lingura de ulei impreuna cu cateii de usturo feliati subtire. Dupa ce se leaga un pic, potrivim de sare si piper, aromatizam cu condimentele si dupa ce oprim focul adaugam busuiocul tocat marunt. Coltunasii se servesc stropiti cu acest sos delicios de rosii.

Sunt deliciosi, asadar va invit si pe voi sa incercati reteta de coltunasi cu carne pui, ciuperci si sos de rosii. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise