Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Se imparte aluatul in 3 bucati, iar fiecare bucatica se inparte in 4.
Se obtin 4 baghete egale in lungime si se se aseaza pe masa perpendiculare unele pe celelalte.
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.
Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic, si tot asa pana ce capetele sunt prea scurte, caz in care se baga dedesubt.
Se aseaza in tava si se ung cu apa calduta.
Se introduc la cuptorul incalzit la 200 grade pentru 18- 25 minute, pana se rumenesc putin. Cand sunt gata se stropesc cu apa si se acopera cu un prosop uscat pana se mai racesc.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii