Cod cu sos de marar si mustar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Peste
  • 750 g file de cod
  • 1 cubulet de unt
  • sare si piper
  • Sos
  • 25 g unt
  • 3 linguri rase de faina
  • 250 ml supa de peste
  • 1/2 lingurita de otet
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita cu varf cu zahar
  • 3 linguri de marar tocat
  • 1 lingurita mustar „whole grain” sau Dijon
  • cateva feliute de lamaie pentru servit

Mod de preparare

Se da pestele cu sare si piper, se unge cu untul topit in prealabil si se prajeste la broiler, grill sau in tigaia de teflon 5-10 minute pana este gata. Se tine la cald.

Intr-o craticioara (500 ml-1 l) se topeste untul, se pune faina si se amesteca pe foc un minut pana dispar cocoloasele. Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza supa. Se mai fierbe cateva minute amestecand mereu.Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza mustarul, mararul, otetul si zaharul. Se pune sare daca nu are suficienta.

Se adauga in sos si galbenusurile batute. Se pune din nou pe foc mic si se fierbe inca un minut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise