Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest peste.
Cel mai mult ne place codul la cuptor cu smântânã, prefer sã gãtesc cu cod congelat pentru cã nu are multã sare, cel sec ia mult timp de pregãtire îl iau de sãrbãtori când am o mini vacantã si am timp de pigãlealã sau când e la promotie...de obicei e foarte scump.
Si sã ne întoarcem la pregãtire:
* Cartofi se taie în cuburi si se pãstreazã în apã.
Codul se pune în apã fiartã circa de 5 minute si se lasã sã se rãceascã.
*Prazul si usturoiul tocat se cãlesc în ulei de mãsline. Scurge codul, curãtã-l bine de piele si oase si adaugã la preparat si presarã cu jumãtate din pãtrunjelul tocat.
*Prãjeste cartofi, scurgei bine si amestecã-i cu preparatul de cod. Toarnã smântâna si condimenteazã, mai lasã 3 minute pe foc .
*Pune preparatul în forme individuale sau vas mare pentru cuptor, presarã restul de pãtrunjel, bechamelul si brânza rasã.
Dã la cuptor pentru 20 min la 200ºC ( ventilat)
Merge cu salatã verde.
Poftã mare!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii