Cod cu smântânã - Bacalhau com Natas

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cod  cu smântânã - Bacalhau com Natas

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi de preferintã
  • 1 ambalaj de cod congelat cca.400 gr
  • 2 fire de praz sau ceapã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 100 ml ulei de mãsline
  • 1 legãturã de pãtrunjel
  • 200 ml smântânã pentru gãtit
  • 500ml bechamel
  • sare si piper
  • 150 gr. parmezan ras
  • mãsline

Mod de preparare

Portughezi sunt printre cei mai mari consumatori de cod, se zice cã existã 1001 de retete cu acest peste.

Cel mai mult ne place codul la cuptor cu smântânã, prefer sã gãtesc cu cod congelat pentru cã nu are multã sare, cel sec ia mult timp de pregãtire îl iau de sãrbãtori când am o mini vacantã si am timp de pigãlealã sau când e la promotie...de obicei e foarte scump.

Si sã ne întoarcem la pregãtire:

* Cartofi se taie în cuburi si se pãstreazã în apã.

Codul se pune în apã fiartã circa de 5 minute si se lasã sã se rãceascã.

*Prazul si usturoiul tocat se cãlesc în ulei de mãsline. Scurge codul, curãtã-l bine de piele si oase si adaugã la preparat si presarã cu jumãtate din pãtrunjelul tocat.

*Prãjeste cartofi, scurgei bine si amestecã-i cu preparatul de cod. Toarnã smântâna si condimenteazã, mai lasã 3 minute pe foc .

*Pune preparatul în forme individuale sau vas mare pentru cuptor, presarã restul de pãtrunjel, bechamelul si brânza rasã.

Dã la cuptor pentru 20 min la 200ºC ( ventilat)

Merge cu salatã verde.

Poftã mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise