Coctail energizant din fructe si seminte

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Coctail energizant din fructe si seminte

Ingrediente

  • 1 banana bine coapta
  • 1 felie de ananas
  • 1 kiwi
  • 1 lingura caju *
  • 2 lingurite seminte chia *
  • 2 lingurite seminte de canepa * (informatii despre ele gasiti pe blogul meu)
  • 4 curmale (din cele deshidratate, nu confiate)*
  • 4 lingurite quinoa expandat (asta nu stiu cat e de raw)
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Asa cum stim, nutritionistii ne recomanda 5 mese pe zi, adica trei mese principale si doua gustari. Va propun aceasta reteta ca una dintre gustari, de preferat cea din prima parte a zilei deoarece este energizanta. Fructele va asigura un aport de vitamine iar semintele de proteine vegetale si fibre. Este important de stiut faptul ca senzatia de satietate va aparea dupa 20-30 de minute dupa ce serviti coctailul. Asta se intampla, pe de-o parte, deoarece fibrele isi maresc volumul dupa ce au fost ingerate si pe de alta parte deoarece creierul transmite, in general dupa ce mancam, cu intarziere de 10-20 de minute senzatia de satietate. Acesta este si unul dintre motivele pentru care se spune ca trebuie sa ne ridicam de la masa inainte de a ne fi saturat.

Toate se pun in blender (pe rand) si se mixeaza.

Cele cu * se hidrateaza inainte de a fi folosite.

Curmalele tin loc de indulcitor. Daca simtiti nevoia puteti adauga 2 lingurite rase de indulcitor natural de stevia.

Puteti prepara un astfel de coctail folosind o alta combinatie de fructe. Este recomandabil sa folositi doar fructe alcaline

FRUCTE ALCALINE: stafide, curmale, smochine, ananas, mere si cidru caise, piersici, cirese, avocado, struguri, banane coapte, capsuni, grape-fruit, mango, pepene galben/rosu, nectarine, masline negre, papaya, pere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise