Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Coaste de porc lipicioase şi picante cu cartofi wedges

Ingrediente

  • PENTRU COASTE
  • 1 şir de coaste de porc
  • 1 cutie de cola
  • 5 linguri de ketchup (picant la alegere)
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri se sos de soia
  • 2 lingură de sos Worchestershire
  • 2 linguriţe boia iute
  • 2 linguriţe sos chilli
  • PENTRU CARTOFI
  • 2 carofi mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare-piper
  • 1 linguriţă boia

Mod de preparare

1. Cuptorul se închinge la 160 C/gaz 3 şi pe tavă se aşează coastele peste care se toarnă cola şi apă cât să le acopere complet. Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor în medie 2 ore şi jumătate

2. Ingredientele pentru sos se pun într-o crăticioară şi se amestecă încontinuu la foc mic timp de 2 minute

3. După ce costele sunt gata, se scot din tavă, iar sosul rămas se pune laoparte. Tava se curăţă, iar coastele se reaşează pe tavă şi se stropesc cu sosul deja preparat

4. Tava se pune la frigider şi se lasă la marinat min. 1 oră

5. Se încinge cuptorul/grătarul la 220 C şi se lasă coastele circa 20 de minute, adăugând din când în când sosul pus deoparte din tavă.

Pentru Cartofi Wedges

1. Se curăţă cartofii şi se taie în bucăţi mai mari

2. Cuptorul se încinge la 220 C

3. Cartofii se amestecă cu condimentele şi cu ulei de măsline

4. Se unge tava cu 1 linguriţă de ulei şi se lasă la cuptor aprox. 30 de min până ce devin aurii

Este e masă delicioasă, o reţeta perfectă pentru o zi de weekend savurată împreună cu familia sau prieteni. Se serveşte, de preferat, împreună cu o salată fresh şi cu multă bucurie. Cu siguranţă nu vă va dezamăgi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise