Coaste de miel si ciuperci umplute

Coastele de miel portionate, se asezoneaza de sare si piper apoi se asază intr-o tava termorezistenta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Coaste de miel si ciuperci umplute

Ingrediente

  • Coaste de miel cca. 2000 g,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Sare de mare aromatizată cu rozmarin, busuioc, cimbru, busuioc cca. 2 lingurițe,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline cca. 3 linguri.,
  • Muștar 3 linguri,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Bere blondă cca. 500 ml,
  • Vin alb demisec cca. 350 ml,
  • Lămâie 1 bucată mare.
  • Pentru ciuperci:
  • Ciuperci champignon cca. 500 g,
  • Kaiser cca. 100 g,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Cimbru cca. 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri.

Mod de preparare

Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așază într-o tavă termorezistentă.

Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele.

Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste coastele aromatizate.

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.

Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline, bacon-ul cubulețe și

cașcavalul ras.

Apoi se pun de jur, împrejurul coastelor aromatizate, împeună cu felii de lămâie, pentru a se obține aroma dulce-acrișoară.

Se acoperă tava și se dă la gătit cca. 6o minute la foc mediu, cca. 180 grade.

Apoi se descoperă și se mai lasă la copt, pentru a prinde crustă cca. 10 minute pe fiecare parte.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise