Coaja de copac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Coaja de copac

Ingrediente

  • 1 pachet unt sau margarina (250 g);
  • 2 oua + 1 ou pentru uns;
  • 7 linguri zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 400 g faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • Coaja de lamaie;
  • Nuci macinate pentru presarat.

Mod de preparare

Aceste fursecuri numite si “coji de copac” erau prefaratele mele in copilarie, ne placea tuturor sa le rontaim mai ales de sarbatorile de iarna, dupa ce ne saturam de prajiturile cu crema.

Mod de preparare: se taie untul sau margarina in fasii subtiri si se lasa la temperatura camerei. Apoi se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si mirodenii: coaja de lamaie si orice mai doriti. Se adauga ouale, amestecand tot timpul, apoi si praful de copt si faina. Se obtine un aluat mai moale, care se da la rece o jumatate de ora.

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul cu grija intr-o foaie grosuta. Se taie in fasii, se unge cu ou si se presara nuca macinata peste ele. Optional: se pot pudra cu cacao.

Fasiile din aluat se rasucesc pe formele unse cu margarin sau unt. Daca nu aveti forme conice, puteti aseza fasiile rasucite ca pe saleuri sau oricum doriti, in tava, pe foaie de copt.

Se coc la foc mediu pana se fac aurii (asta inseamna cam 20 de minute). Aveti grija sa nu se faca maronii pe margini, caci se vor usca. Fasiile mai subtiri ies mai crocante, iar cele mai grosute ies mai moi si pufoase.

Dupa ce se scot din cuptor, se asaza intr-un vas si se acopera cu un prosop curat. Dupa ce se racesc, e bine sa le depozitati in pungi, ca sa nu se intareasca.

Eu am obtinut 3 tavi.

Pofta Buna!

Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/coaja-de-copac.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise