Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun
Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios.
Se pregătește forma de brioșe, care se unge cu ulei sau unt în fiecare cupă.
Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine.
Fiecare felie de pâine se taie în jumătate, rezultând 12 bucăți de pâine.
Se spală roșiile și ceapa, se taie roșiile cherry în jumătăți (câte 2 bucăți/coșuleț) și frunzele de ceapă rondele subțiri.
Se amestecă 4 ouă de prepeliță cu puțină sare și laptele rece.
Se ”tăvălește” prin amestecul de ou cu lapte fiecare bucată de pâine și se așează apoi în cupele de brioșe, formând coșulețele.
Se presară puțină brânză/cașcaval ras și puțină ceapă verde peste pâine.
Se așază jumătățile de roșii cherry de o parte și alta feliei de pâine, în zona rămasă neacoperită din cupă.
Se sparg ouăle de prepeliță și se pun câte două în fiecare coșuleț, cu grijă pentru a nu se prelinge prea mult pe lângă pâine.
Se opreste o lingură de cașcaval și câteva rondele de ceapă, după care restul se presară peste ouăle de prepeliță, în fiecare coșuleț. Se presară piper proaspăt măcinat și se sărează după gust.
Se bagă tava în cuptorul încins pentru cca. 10 minute (depinde însă de cuptor), sau până când pâinea se rumenește ușor, iar ouăle sunt făcute.
Când sunt ”coapte”, se scoate tava din cuptor și fierbinți fiind, se presară cașcavalul oprit pe fiecare coșuleț, apoi ceapa verde pentru decor.
Calde fiind, coșulețele se scot cu grijă din tava de copt și se așază pe farfuria/platoul de servit.
Coșulețele din pâine cu ouă de prepeliță se pot servi calde si merg de minune la micul dejun, alături de un pahar de lapte/iaurt/lapte bătut. Sunt apetisante, gustoase, iar pentru cei mici sunt deosebit de atractive fiind colorate frumos și delicate.
Poftă bună!
Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii