Descopera reteta perfecta de clatite umplute cu frisca si fructe! Afla cum sa pregatesti rapid un desert delicios, ideal pentru orice ocazie. Simplu, rapid si savuros!
Intr-un bol mare, bate ouale cu un praf de sare si zaharul. Adauga laptele si amesteca bine. Incorporeaza treptat faina, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Adauga apa minerala si uleiul si amesteca pana obtii un aluat omogen si fluid. Lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute.
Incinge o tigaie antiaderenta si unge-o cu putin ulei. Toarna un polonic de aluat in tigaie si rasuceste tigaia pentru a distribui uniform aluatul. Coace clatita aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, pana devine aurie. Repeta procesul pana termini tot aluatul.
Bate frisca lichida cu zaharul pudra pana obtii o friscă ferma.
Spala si taie fructele dupa preferinta.
Pune o clatita pe o farfurie si adauga o lingura, doua de frisca batuta in mijloc. Adauga fructe proaspete peste frisca. Impatureste clatita in jumatate sau ruleaz-o, in functie de preferinta. Repeta procesul pentru toate clatitele.
Decoreaza cu cate o avelina de frisca sau zahar pudra deasupra, daca doresti.
Sfaturi:
Poti adauga un strop de esenta de vanilie in aluat pentru un plus de aroma.
Pentru un aspect mai festiv, poti decora si cu putina ciocolata rasa sau sirop de ciocolata peste clatite.
Incercati si reteta de clatite fine si gustoase, clatite tiramisu sau clatite pufoase. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii