Clatite umplute cu cocktail de creveti si sparanghel

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Clatite umplute cu cocktail de creveti si sparanghel

Ingrediente

  • Aluat de clatite:
  • 1 cana faina
  • 1 cana apa
  • 1 cana lapte
  • 2 oua (doar daca aveti, nu sunt obligatorii)
  • 3 linguri ulei
  • 10 gr drojdie
  • mirodenii
  • 1 praf de sare
  • Umplutura clatite:
  • 300 gr creveti
  • 4-5 bucati mari de sparanghel
  • 1 manunchi frumos de frunze proaspete de papadie (rucola sau salata verde)
  • ceapa verde - cateva fire,dupa gust
  • 2 linguri porumb fiert
  • 2 oua fierte
  • 1 morcov proaspat ras
  • 2-3 linguri maioneza
  • 1 lingurita ketchup
  • 3-4 picaturi tabasco (dupa gust)
  • 1 frunza dafin
  • 7-8 boabe piper
  • 1 catel usturoi
  • 1 bucata mica ginger (dupa gust)
  • 100 ml cognac
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper alb
  • coaja de la o jumatate de portocala sau lamaie

Mod de preparare

Pentru aluatul de clatite: intr-un blender sau intr-un bol se amesteca toate ingredientele, se lasa la odihnit o jumatate de ora.

Se fac clatitele clasice la foc iute, intr-o tigaie unsa cu unt sau cu cateva picaturi de ulei. Le asezam unele peste altele pe o farfurie, le acoperim cu celofan dupa ce s-au racit, altfel se ususca si devin scortoase.

Pentru umplutura: crevetii se curata si se pun la fiert pentru 5 minute impreuna cu boabele de piper, gingerul, usturoiul, dafinul si coaja de portocale. Dupa ce au fiert se spala sub jet de apa rece, altfel continua sa se fiarba datorita caldurii reziduale din apa sau a caldurii pe care au acumulat-o la fiert si vor iesi fazi si duri. Se scurg bine de apa. Crevetii, ouale si sparanghelul se taie cubulete mici, tip brunoise. Salata se taie julienne, iar ceapa marunt. Se amesteca crevetii, ouale, sparanghelul, morcovul, porumbul, salata si ceapa impreuna cu maioneza, cognacul si ketchup-ul, se asezoneaza. Cantitatea de maioneza, ketchup si tabasco difera de la persoana la persoana, fiecare le foloseste in functie de gust

Clatitele se umplu cu cocktailul de mai sus. Se servesc ca aperitiv. Le putem decora cu un dressing facut din maioneza si ketchup sau cu salata verde taiata julienne.

Un vin alb de calitate, demi-sec scoate in evidenta aromele crevetilor si a sparanghelului alb. Pofta buna//!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise