Pentru clatite
1. Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
2. Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Pentru umplutura
1. Incalzeste cuptorul la 200°C.Aseaza o clatita pe o farfurie.Unge-ocu 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Apoi aseaza 1 felie de parizer si una de sunca.Deasupra pune 2 linguri boabe de porumb, apoi mai pune cate 1 lingurita ketchup si 1 lingurita branza topita.Impatura clatita in forma de patrat si aseaz-o cu partea impaturita in jos intr-un vas termorezistent.Repeta procedura cu clatitele ramase.
2. Dupa ce ai pus toate clatitele in vas, aseaza cate o felie de rosie deasupra fiecareia, apoi decoreaza-le cu branza topita.Da clatitele la cuptor 10-15 minute, apoi serveste-le.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii