autor:

Ioana Fiktusz

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Clatite Tiramisu

Autor: Ioana Fiktusz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Fiktusz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2020

Ingrediente
Pentru aluatul de clătite, 3 ouă 300ml lapte, 200gr făină, 3 plicuri zahăr vanilat, 150ml apă plată sau minerală (eu pus plată), 15gr cacao neagră, 1 praf de sare, 1 linguriță esență de vanilie, Opțional o linguriță de ulei vegetal pentru ungerea tigăii, Pentru umplutură, 500gr mascarpone, 200ml smântână pentru frișcă neîndulcită, 4 linguri zahăr pudră, 1 linguriță esență de vanilie, 1 linguriță esență dr cafea, 8 Pișcoturi, Pentru hidratarea pișcoturilor am înlocuit cafeaua, deoarece le-am pregătit special pentru băiețelul meu de 5 ani cu un fel de ciocolată caldă din 2 linguri cacao bio cu zahar de cocos, 1 linguriță esență de cafea, 2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr, 250ml apă fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepară aluatul pentru clătite prin mixarea ouălor cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol se amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi se pune treptat peste compoziția umedă. Se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă 150ml apă plată sau minerală. Se amestecă încă o dată și se lasă timp de 10 minute aluatul înainte de prăjirea clatitelor. Apoi se prăjesc și se lasă la răcorit.

Între timp se prepară crema de mascarpone. Se mixează frisca lichidă. Se adaugă mascarponele, zaharul pudră, esența de vanilie și esența de cafea. Se amestecă pentru omogenizare.

Se prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor.

Când clătitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone.

Se trece câte un pișcot prin cafea și apoi se pune peste crema de mascarpone. Se rulează clătitele.

Sunt delicioase. Se păstrează la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clătite
  • 3 ouă 300ml lapte
  • 200gr făină
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 150ml apă plată sau minerală (eu pus plată)
  • 15gr cacao neagră
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Opțional o linguriță de ulei vegetal pentru ungerea tigăii
  • Pentru umplutură
  • 500gr mascarpone
  • 200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență dr cafea
  • 8 Pișcoturi
  • Pentru hidratarea pișcoturilor am înlocuit cafeaua
  • deoarece le-am pregătit special pentru băiețelul meu de 5 ani cu un fel de ciocolată caldă din 2 linguri cacao bio cu zahar de cocos
  • 1 linguriță esență de cafea
  • 2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
  • 250ml apă fierbinte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu zahar ars