Clatite Tiramisu. Reteta simpla, gustoasa si usor de facut

Clatite Tiramisu. Reteta simpla, gustoasa si usor de facut. Bucura-te de un desert rafinat care combina aromele clasice ale tiramisului cu textura fina a clatitelor.

Portii
8
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Clatite Tiramisu. Reteta simpla, gustoasa si usor de facut

Ingrediente

  • Pentru aluatul de clatite:
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 200 g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml apa plata sau minerala
  • 15 g cacao neagra
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru umplutura:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 8 pișcoturi
  • 250 ml cafea tare

Mod de preparare

Se prepara aluatul pentru clatite prin mixarea oualor cu laptele si esenta de vanilie. Intr-un bol se amesteca faina cu cacao, zaharul vanilat si praful de sare, apoi se pune treptat peste compozitia umeda. Se amesteca pentru omogenizare. Se adauga 150 ml apa plata sau minerala. Se amesteca inca o data si se lasa timp de 10 minute aluatul inainte de prajirea clatitelor.

Apoi se prajesc si se lasa la racorit.

Intre timp se prepara crema de mascarpone. Se mixeaza frisca lichida. Se adauga mascarponele, zaharul pudra, esenta de vanilie si esenta de cafea. Se amesteca pentru omogenizare.

Se prepara cafeaua pentru inmuierera piscoturilor.

Cand clatitele sunt reci se ung cu crema de mascarpone.

Se trece cate un piscot prin cafea si apoi se pune peste crema de mascarpone. Se ruleaza clatitele si se pastreaza la rece. Sunt absolut delicioase.

Incearca si reteta de clatite cu frisca si fructe, clatite fine si gustoase sau clatite japoneze. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise