Descopera reteta de baza pentru clatite fragede, moi si foarte gustoase. Prepara rapid clatite perfecte, ideale pentru micul dejun sau desert, cu ingrediente simple si accesibile.
Intr-un bol mare, bate ouale cu un tel sau un mixer pana devin omogene.
Adauga laptele si esenta de vanilie (daca folosesti) si amesteca bine.
Intr-un alt bol, amesteca faina, zaharul (daca folosesti) si praful de sare.
Adauga treptat amestecul uscat in cel umed, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Adauga lingura de ulei in aluat si amesteca bine pana cand aluatul este omogen si fara cocoloase. Daca aluatul este prea gros, poti adauga putin lapte pentru a-l subtia.
Incalzeste o tigaie antiaderenta pe foc mediu si unge-o cu putin ulei.
Toarna un polonic mic de aluat in tigaie si roteste tigaia pentru a distribui uniform aluatul.
Lasa clatita sa se prajeasca pana cand marginile devin aurii si suprafata superioara incepe sa faca bule.
Intoarce clatita si mai las-o cateva secunde pana cand devine aurie si pe cealalta parte.
Serveste clatitele cu topping-urile preferate: gem, ciocolata, fructe, miere, smantana, etc.
Sfaturi
Pentru clatite mai pufoase, poti separa albusurile de galbenusuri si sa bati albusurile spuma inainte de a le incorpora in aluat.
Lasa aluatul sa se odihneasca 15-30 de minute inainte de prajire pentru a obtine clatite mai fragede.
Incearca si reteta de clatite tiramisu, clatite cu frisca si fructe sau clatite japoneze. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii