Clatite olandeze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Clatite olandeze

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 350 ml lapte caldut
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 7 grame drojdie uscata
  • 1 lingura zahar(daca le faceti cu umplutura sarata nu-l puneti, adaugati mai multa sare)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 esenta vanilie(pentru varianta dulce)
  • inca putin ulei pentru uns tava
  • Va mai trebuie
  • - o tava speciala care se numeste aebleskiver
  • - un tub de ketchup/maioneza cu care turnati compozitia in adanciturile tavii

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.

Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.

Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restul de lapte. Daca amestecati cu telul aluatul nu va face cocoloase.

Se adauga si oul batut putin si apoi uleiul. Obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite.

Se acopera cu folie sau un prosop curat si se lasa amestecul la crescut 1 ora la loc caldu si fara cuenti.

Se pune tava pe aragaz la incins si se ung gaurele cu putin ulei sau unt, folosind o pensula de silicon sau ceva asemanator. Uleiul nu trebuie sa balteasca

Focul sub tava e ca si la clatitele clasice, mediu spre mic.

Aluatul se pune in tubul de ketchup si se umplu gaurile tavei

Pentru cele cu umplutura: umpleti adancitura doar pana la jumatate, adaugati umplutura(ciocolata, fructe, crema de caramel, dulceata.....) si apoi completati cu aluat pana se umple forma.

Cand se vede pe margine ca incep sa se coaca, dar deasupra inca nu sunt facute, doar cresc putin, le intoarceti folosind un bat pentru frigarui.

Se intorc toate clatitele si se mai lasa putin sa se coaca si pe cealalta parte

Se servesc pudrate cu zahar pudra cu vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise