Faina se amesteca cu zaharul si sarea si se cerne.
Se face in mijloc o gaura si se toarna acolo drojdia dizolvata in putin lapte caldut.
Se amesteca incet cu telul si se adauga putin cate putin si restul de lapte. Daca amestecati cu telul aluatul nu va face cocoloase.
Se adauga si oul batut putin si apoi uleiul. Obtineti un aluat putin mai gros decat la clatite.
Se acopera cu folie sau un prosop curat si se lasa amestecul la crescut 1 ora la loc caldu si fara cuenti.
Se pune tava pe aragaz la incins si se ung gaurele cu putin ulei sau unt, folosind o pensula de silicon sau ceva asemanator. Uleiul nu trebuie sa balteasca
Focul sub tava e ca si la clatitele clasice, mediu spre mic.
Aluatul se pune in tubul de ketchup si se umplu gaurile tavei
Pentru cele cu umplutura: umpleti adancitura doar pana la jumatate, adaugati umplutura(ciocolata, fructe, crema de caramel, dulceata.....) si apoi completati cu aluat pana se umple forma.
Cand se vede pe margine ca incep sa se coaca, dar deasupra inca nu sunt facute, doar cresc putin, le intoarceti folosind un bat pentru frigarui.
Se intorc toate clatitele si se mai lasa putin sa se coaca si pe cealalta parte
Se servesc pudrate cu zahar pudra cu vanilie.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii