Clatitele:
Amestecam intr-un bol, ouale, laptele, vanilia, zaharul coaja de lamaie si sarea. Adaugam faina si amestecam pana devine aluatul cremos. Adaugam apa minerala, putin cate putin pana ce aluatul are consistenta smantanei slabe. Lasam aluatul deoparte 30 de min sau il acoperim si il punem la frigider 2 ore.
Cu o pensula ungem cu ulei o tigaie de clatite. Turnam cu un polonic aluat in tigaie si miscam tigaia cat sa acoperim suprafata ei. Gatim clatitele cam 20 de sec pe ambele parti.
Umplutura cu nuci:
Intr-o cratita de sos, aducem smantana si zaharul la punctul de fierbere. Adaugam romul, nucile, stafidele, coaja de portocala si scortisoara si le lasam pana fierb din nou. Reducem flacara si continuam gatirea inca 2, 3 min amestecand continuu pana se omogenizeaza. Daca umplutura e prea groasa, mai adaugam smantana.
Umplem clatitele cu umplutura de nuci si le lasam deoparte.
Sosul de ciocolata:
Intr-o cratita de sos la foc mic, adaugam ciocolata si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Luam cratita de pe foc si adaugam galbenusurile amestecand rapid pentru a nu se gati. Adaugam zaharul, cacaoa, untul si romul si amestecam pana ce sosul devine cremos. Daca sosul e prea gros, mai adaugam lapte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii