autor:

Suzana

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Clatite fine cu cascaval ras si parmezan

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2016

Ingrediente
- 150 g făină, - 300 ml lapte, - 2 ouă, - un praf de sare, - 2 linguri de ulei, - 100 g caşcaval ras sau mozarella rasă, - parmezan - opţional.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se cerne făina. Se adaugă cele două ouă întregi, sarea, uleiul şi laptele şi se bate totul bine cu telul. La compoziţia de clătite, adăugăm 50 g de caşcaval ras (mozarella rasă). Ungem o tigaie cu ulei şi le coacem pe rând. Ca să nu le rupem e bine să le întoarcem ajutându-ne de o paletă mai lată.

Când scoatem clătita, o presărăm cu brânza rasă, o împachetăm în două, o aşezăm în vasul final şi o presărăm cu puţin parmezan.

Aceste clătite se servesc calde, lângă o salată la alegere. Noi am ales roşii cherry coapte la cuptor.

Din compoziţia de mai sus pot ieşi aproximativ 8 clătite = 4 porţii

(O porţie normală = 2 clătite).
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite fine cu cascaval ras si parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 150 g făină
  • - 300 ml lapte
  • - 2 ouă
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri de ulei
  • - 100 g caşcaval ras sau mozarella rasă
  • - parmezan - opţional.

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta cu smantana si branza