Clătitele acestea sunt pregătite cu noul meu ajutor în bucătărie, aparatul Panini Maker Breville.
-Într-un castron, se bate bine oul cu un praf de sare.
-Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele câte puțin și se omogenizează bine compoziția având grijă să nu se formeze ”cocoloașe”.
-La sfârșit se diluează compoziția cu apa minerală pe care o turnăm treptat, rezultând un aluat fluid potrivit de subțire.
-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 15-20 minute.
-Între timp ne ocupăm de umplutură.
-Într-un vas se amestecă tonul bine scurs de ulei, cu caperele, oul, pătrunjelul, condimentele (oregano și cimbrul). Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se adaugă cașcavalul ras și se omogenizează.
-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.
-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă 2 măsuri de aluat pe plita încinsă, dându-i forma dreptunghiulară, după forma plitei.
-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul aparatului Panini Maker Breville lăsându-se clătita la copt cca 1 minut.
-Se ridică placa superioară a aparatului și se întinde jumătate din compoziția de ton și capere, pe jumătate de clătită.
-Se învelește amestecul de ton și capere cu cealaltă jumătate de clătită și se închide aparatul, lăsând capacul închis până când clătita se coace, respectiv ledul de avertizare declanșează.
-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.
-Se repetă aceleași operațiuni și pentru cealaltă clătită.
-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete moi și curate.
-Clătitele cu ton și capere se servesc calde sau reci, atât la micul dejun, cină, o gustare rapidă, sau de ce nu, pot fi un aperitiv deosebit. Se pot decora cu capere, fileuri de anșoa, lămâie și verdeață.
Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Poftă bună!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii