Mousse de ciocolata
Se incalzesc 150 ml frisca lichida pana aproape de punctul de fierbere, se pun peste ciocolata si se amesteca pana rezulta o crema omogena si matasoasa.
Amestecul se pune intr-un bol aflat in apa cu gheata.
La crema se adauga restul de frisca lichida si lichiorul, mixandu-se cu robotul de bucatarie (sau mixerul de mana) pana amestecul aproape isi dubleaza volumul. Se scoate bolul din apa cu gheata.
Intre timp, se bate albusul ca pentru bezea, adaugand siropul obtinut din topirea zaharului in apa si glucoza lichida.
Bezeaua obtinuta se adauga la crema de ciocolata, avand grija sa se pastreze cat mai mult aer in amestec . Se raceste cateva ore.
Sos de cirese
Ciresele blendate se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se fierb cateva minute pana se ingroasa putin.
Se adauga amidonul de porumb amestecat bine cu apa.
Amestecul se trece printr-o sita fina si se raceste.
Sos de zmeura
Zmeura se amesteca cu zaharul si se fierbe cateva minute pana se ingroasa putin.
Se adauga amidonul de porumb amestecat bine cu apa.
Amestecul se trece printr-o sita fina , iar inainte de a fi racit se aromatizeaza cu apa de trandafiri.
Clatite
Se bate oul cu zahar si sare dupa care se adauga restul de ingrediente (proportia acestora este variabila in functie de ingredientele folosite) pana se obtine un amestec cu o textura specifica clatitelor. Amestecul se raceste 15-20 de min.
Intr-o tigaie pentru clatite se pune cate o masura de “aluat” si se rumemeste pe ambele parti, fara a mai adauga ulei in tigaie.
Pentru un plating mai deosebit se fac mici saculeti din clatite, umpluti cu mousse-ul de ciocolata, legati cu jumatati sau sferturi de pastai de vanilie inmuiate in prealabil in apa sau rom. Deasupra saculetilor se pot pune ornamente facute din zahar caramelizat.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii