Clătite cu legume

Timp pregatire
66 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250g făină şi 1 pahar lapte;
  • - 3 ouă;
  • - sare şi piper, nucşoară;
  • - 2 morcovi;
  • - 2 fire ţelină verde, 3 roşii şi o ceapă;
  • - 150g şuncă;
  • - 1/2 legătură pătrunjel;
  • - 50g unt;
  • - 200g mazăre congelată;
  • - 1 pahar sos bechamel;
  • - 2 linguri caşcaval ras.

Mod de preparare

1. Se bate făina cu lapte, ouă, sare şi nucşoară. Se lasă să stea aluatul 30 min. Se taie morcovii beţişoare. Ţelina şi roşiile se taie felii. Se toacă ceapa şi pătrunjelul. Şunca se taie fâşii.

Din aluat se coc pe rând, în unt încins, clătitele. Se păstrează la cald.

2. Se încinge restul de unt şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovii şi ţelina şi se călesc. Se adaugă 2 linguri apă, sare şi piper şi se călesc 8 minute. Se adaugă mazăre şi roşii; se mai fierb 2 minute.

3. Se adaugă la legume sosul bechamel şi se lasă să dea în fiert. Se adaugă caşcavalul şi se lasă să se topească; se adaugă apoi şunca şi pătrunjelul. Se sărează şi se piperează. Cu această compoziţie se umplu clătitele.

SFAT! Sosul bechamel: se topeşte untul într-o tigaie.

Se adaugă puţină făină şi se căleşte, dar nu se lasă la rumenit.

Se stinge cu lapte sau smântână; se lasă la foc mic, dar nu trebuie să fiarbă.

Preparare: 25 minute

Pauză: 30 minute

Coacere: 10 minut

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise