Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din oua, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.
Puneti la incins tigaia antiaderenta unsa cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia puneti cam 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa fel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute intoarceti pe rand clatitele pe cealalta parte. Procedati la fel si cu celelalte tigai, pana se termina compozitia.
Puneti pe fiecare clatita cate 2-3 lingurite de dulceata, intindeti-o pe 2/3 din suprafata si rulati dinspre partea cu umplutura. Puneti clatita pe un platou si procedati la fel pana le umpleti pe toate. Puteti folosi mai multe feluri de umplutura, de visine, caise, capsuni, gutui, etc.
Pofta buna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii