Clatite cu crema de branza si somon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu crema de branza si somon

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 2 oua de gaina
  • - 200 gr iaurt de casa
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 200 ml lapte dulce, de vaca
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • - 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • - 2 cani faina de grau
  • pentru umplutura:
  • - 200 gr branza de vaci
  • - 200 gr smantana grasa
  • - 1 praf sare de Himalaya
  • - 1 praf nucsoara
  • - 1 ardei gras rosu
  • - cateva fasii somon afumat

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, amestecam usor ouale cu sare. Adaugam iaurtul, laptele si bicarbonatul de sodiu. Amestecam un pic, apoi adaugam uleiul si amestecam iar.

Faina o adaugam in doua transe, amestecand bine cu telul. Compozitia trebuie sa fie un pic vartoasa, densa. In functie de tipul fainii, este posibil sa va intre mai multa sau mai putina. Dam compozitia la frigider si pregatim crema de branza.

Intr-un castron, punem branza si o lingura de smantana, apoi sarea. Cu ajutorul unui blender mixam branza pana devine fina. Adaugam nucsoara si restul de smantana si amestecam. Potrivim gustul de sare.

Spalam si curatam ardeiul gras si il taiem cubulete. Jumatate din cubulete le adaugam peste crema de branza., amestecam un pic si o punem la rece.

Scoatem compozitia de clatite din frigider, si ridicam capacul aparatului Panini Maker Breville. Cu ajutorul unui polonic, turnam in cantitate mica, vreo 3-4 discuri de aluat, apoi inchidem capacul si asteptam aproximativ 20 de sec sa se coaca.

In functie de cat de rumenite le dorim, lasam aparatul sa isi faca treaba. Dupa ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie sau un gratar si le lasam sa se raceasca de tot. Procedam la fel cu toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, le asezam pe un platou, spritam un pic de crema de branza, asezam o fasie de peste si decoram cu mici cuburi de ardei rosu. Se dau la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise