clatite cu carne si sos bechamel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
clatite cu carne si sos bechamel

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • Pentru aluatul de clatite:
  • 2 oua
  • sare, piper
  • apa
  • faina
  • 50 ml bere
  • marar
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr. carne de vita tocata
  • 2 cepe medii spre mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii mari
  • 1 conserva de ciuperci
  • sare, piper, busuioc
  • ulei pentru calit
  • Pentru sosul bechamel:
  • un sfert de pachet de unt
  • lapte
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr cascaval ras

Mod de preparare

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi se adauga apa, faina (treptat), berea si mararul uscat si iar se amesteca bine cu mixerul.Trebuie sa va iasa ca o smantana mai groasa. Se lasa aluatul la odihnit.

Intre timp, se pregateste umplutura: carnea tocata de vita impreuna cu 2 cepe taiate marunt si putin ulei se pun in tigaie la calit. Cand s-a schimbat culoarea atat la carne, cat si la ceapa, se pun peste ele, 1 ardei rosu gras si 2 rosii mari (cubuletete marunte) si ciupercile. Se condimenteaza cu sare, pper, boia dulce si busuioc si se lasa sa fiarba in sucul lasat de carne si legume. Se verifica de gust.

Sosul bechamel se prepara foarte usor: intr-o cratita puneti untul sa se topeasca impreuna cu laptele. Adaugati treptat faina, iar la final cascavalul ras si lasati sa dea cateva clocote. Laptele il puneti in functie de cat de consistent doriti sa fie. In general, trebuie sa iasa ca o smantana mai groasa.

Clatitele se umplu cu umplutura de carne si legume, se ruleaza si peste ele se adauga sosul bechamel. Se pun intr-o tava si se lasa la cuptorul preincalzit aproximativ 15 min. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise