Clătite cu brânză și mărar gratinate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Clătite cu brânză și mărar gratinate

Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 2 cești făină - 200 g,
  • 2 cești lapte - 300 ml,
  • 2 cești apă minerală - 300 ml,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 2-3 linguri ulei.
  • 300 g brânză de vaci,
  • 200 g smântână,
  • 2 ouă,
  • 3 linguri mărar proaspăt tocat mărunt,
  • 1/2 linguriță sare.
  • 50 g unt,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 g cașcaval.

Mod de preparare

Începem cu prepararea clătitelor.

Batem bine cele 2 ouă cu mixerul.

Adăugăm laptele, făina, sarea și la urmă apa minerală.

Amestecăm bine după fiecare ingredient.

Adăugăm 1 lingură ulei și lăsăm să se așeze aluatul 15 minute.

Clătitele se coc pe ambele fețe într-o tigaie specială de clătite sau o tigaie de teflon pentru cel mult 1 minut pe fiecare parte.

Se pune câte un polonic mic de aluat în tigaie și se repartizează pe toată suprafața prin rotirea tigăii.

Tigaia se unge cu ulei după prepararea a două clătite.

Compoziția este pentru 12 clătite.

Pentru compoziție amestecăm brânza de vaci cu 200 g smântână, 2 ouă bătute bine, sare și mărar.

Ungem o tavă termorezistentă cu jumătate din cantitatea de unt (adică 25g).

Umplem clătitele cu amestecul de brânză.

Eu am preferat să le fac pachețele. Am pus brânza în mijlocul clătitei, am adus două laterale înspre centru apoi am rulat.

Clătitele împachetate se pun una lângă alta în tava unsă.

Deasupra lor împrăștiem restul de unt tăiat bucățele mici.

Turnăm smântâna lichidă și presărăm cașcaval ras pe fiecare clătită.

Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 garde C.

Se servesc calde la aperitiv sau ca și fel principal cu o salată lângă. Eu am ales o salată de varză roșie dreasă cu ulei de măsline și oțet balsamic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise