Clatite cu branza dulce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu branza dulce

Ingrediente

  • Ingrediente(pentru15-18 clatite cu diametrul de 16 cm: )
  • 300 gr. faina;
  • 250 ml. lapte;
  • 250 ml. bere;
  • 2 oua;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 esenta lamaie (2 ml);
  • 1/6 lingurita cu sare;
  • 2 linguri cu ulei (pentru prajit);
  • Ingrediente(pentru umplutura)
  • 170 gr. branza dulce bine scursa de zer;
  • 3 linguri cu varf de smantana grasa (20% sau mai mult);
  • 2 linguri cu zahar tos;
  • coaja rasa de la o lamaie mica;
  • 1 esenta lamaie (2 ml.);

Mod de preparare

Preparam clatitele: Spargem ouale adaugam sarea si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta ,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora.

Punem intr-o tigaie putin ulei si o miscam astfel incat sa fie acoperita in intregine de ulei. Lasam sa se incinga si scurgem surplusul intr-o canita. Luam cu un polonic din compozitia scoasa de la frigider (in care am amestecat inainte si am subtiat cu putina bere in cazul in care compozitia s-a ingrosat cat a stat la rece). Punem compozitie in tigaie si o miscam astfel incat compozitia sa se intinda uniform, in strat subtire, pe toata suprafata tigaii.

Cand clatita s-a "uscat" la suprafata, o intoarcem cu ajutorul unei spatule sau printr-o miscare rapida a incheieturii mainii. Le prajim la foc mic pana terminam compozitia.

Preparam umplutura: Amestecam toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele.

Ungem fiecare clatita pe jumatate cu aceasta compozitie si rulam sau le impaturim dupa cum dorim.

Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 10-12 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise