Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .
Le batem bine .
Adaugam coaja de la o lamaie,jumate din lapte , jumate din faina si jumate din bere.
Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .
Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora .
Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .
Umplutura:
Eu am inceput prin a face caramelul : intr-un vas am pus zaharul si l-am lasat sa se topeasca pana cand a avut o culoare frumoasa . Atentie sa nu se arda. Peste zahar , cu mare grija , turnam frisca si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste si rezulta un sirop grosut .
Turnam intr-un borcan si lasam deoparte .
In alt vas punem pe foc sa se topeasca 2 linguri de zahar . Cand este lichid adaugam vinul . Zaharul se va intari din nou , dar lasam pe foc mic pana cand se topeste din nou. Adaugam bananele taiate rondele subtiri si le amestecam fara sa le rupem pentru a ajunge acest sirop pe toate bucatile de banana. Oprim focul si lasam deoparte.
Clatitele calde le impaturam si punem peste ele banane si caramel ,sau se pot aseza clatitele in cupe si servi cu inghetata ,banane si caramel .
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii