Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea il stie..:),adica se amesteca toata ingredientele,iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praf de copt,trebuie sa rezulte o compozitie asemanatoare smantanii lichide ..sunt sigura ca stiti voi mai bine..:)
Dupa coacerea clatitelor,pregatim umplutura:
Branza de vaci se mixeaza,se adauga oul,smantana,zaharul,stafidele,aromele..continuand sa mixam pana rezulta o compozitie omogena,numai buna de umplut clatitele..:D
Se ia fiecare foaie de clatita se intinde pe toata suprafata branza..si se ruleaza ca sarmalele..
Tapetam forma cu unt si le asezam...ideala este o forma dreptunghiulara sau patrata...a mea a fost ovala..dar na, asta sa fie problema..:))
Peste clatite punem cateva bucatele de unt..
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul , smantana si zaharul vanilinat..
Se toarna peste clatite..si dam vasul la cuptor la foc moderat pentru cateva minute..pana mixam albusurile..Albusurile se bat si ele bine cu zaharul,asezandu-se mai apoi peste galbenusuri..
Dam vasul din nou la cuptor la foc mic pana se rumeneste bine bezeaua...
Se portioneaza si se serveste cu diverse topping-uri ,zahar pudra..etc..etc..,
Le-am preferat asa simple,doar cu putina ciocolata rasa pe deasupra..:)
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii