Clatita - rulada

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Clatita - rulada

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua,
  • 125 gr. faina alba,
  • 500 ml. lapte dulce,
  • 1 lingurita sare.
  • Crema:
  • 1-2 cepe,
  • 1 ardel gras ( sau capia) rosu, da bine in clatita :)
  • 200 gr. sunca sau salam taiat sub forma de suvite,
  • 1 cutie (200 gr)crema branza,(gen Philadelfia)
  • 1 lingurita unt/margarina sau ulei, pentru prajit
  • Cascaval pentru ras deasupra (optional)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se toarna in tava mare de la aragaz pe hartie pergament (hartie speciala de copt).

Se lasa 30-35 min la 200 grade

Va iesi o clatita mare cat tava, la incep va fi mai umflata un pic, dar isi pierde din volum imediat ce ai scos-o din cuptor.

O lasam sa se raceasca un pic.

Intre timp facem compozita (crema) astfel:

-intr-o tigaie, undim ceapa in 1 lingurita unt sau ulei dupa care adaugam peste ceapa ardelul taiat cubulete si dupa cateva minute punem sunca/salamul, taiat suvite.

-cand toate s-au undit, luam tigaia de pe aragaz si asteptam sa se raceasca dupa care adaugam crema de branza.

-punem compozitia astfel obtinuta peste clatita, rulam clatita sub forma de rulada si punem deasupra cascaval ras (optional) si mai punem 15 min la cuptor la 200 grade sa se topeasca cascavalul.

- se poate manca rece, calda.

- se poate pune la congelator

Este un aperitiv extraordinar si bun la gust si aspectos.

Compozitia din clatita poate fi facuta dupa imaginatie si cu ciuperci sau alte ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise