Pentru inceput se prepara aluatul pentru clatite. Intr-un castron se bat ouale cu sare, apoi se pune faina; se adauga treptat laptele si apa minerala. Aluatul rezultat se va lasa sa se odihneasca pentru 30 minute. Pentru umplutură se amesteca branza de vaci cu 2 galbenusuri, 2 linguri de zahar, coaja si sucul de lamaie.
Se coc clatitele, pe rand, intr-o tigaie unsa cu cate o jumatate de lingurita de ulei. Vor rezulta 9 clatite. Fiecare clatita se unge cu cate o lingurita de dulceata de prune si 2 lingurite de crema de branza. Se impatura fiecare clatita in patru si se aseaza intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu putin zahar; tava se baga in cuptorul incins, unde se lasa aproximativ 10 minute. Smantana dulce se amesteca cu 2 galbenusuri si 1 lingura de zahar si se toarna peste clatite. Se da iar tava la cuptor pentru inca 15 minute. Pentru servire se pudreaza cu zahar.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii