Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci umplute cu pasta de mici si feta

Ingrediente

  • Pentru 4 portii iti trebuie: 500 g champignoane (cu palarie mare)
  • 200 g pasta de mici
  • 200 g branza Feta
  • putin mustar dulce
  • praf chilli (sau boia iute)
  • 1 ou crud
  • 1 legatura ceapa verde
  • patrunjel verde
  • 50 g unt
  • sare
  • piper (alb)
  • ardei iuti murati.

Mod de preparare

Speli ciupercile (fara a curata pielita!), le usuci pe un prosop de bucatarie. Indepartezi coditele, pe care le maruntesti si le amesteci cu jumatate din cantitatea de feta taiata cubulete, pasta de mici, mustar, chilli, oul crud, ceapa verde si patrunjelul tocat marunt. Din unt, sare si piper omogenizezi o pasta cu care ungi interiorul palariilor champignoanelor. Apoi, indesi finut cu ajutorul unei lingurite de lemn (NU metalica, caci se oxideaza ciupercile!) sau cu mana palariile ciupercilor, le asezi pe o tava si introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 15 minute. Scoti tava si, daca mai trebuie, torni putin ulei, respectiv asezi cate o felie de feta si cate o bucata de ardei iute murat. Stingi focul si lasi inca zece minute, sa se topeasca feta, respectiv sa se intrepatrunda aromele.

Recomandare: este un delir gastronomic, care poate fi servit atat cald, cu o salata verde de sezon, cat si rece, cu sos bernaise sau muraturi asortate..

Sugestie: pentru siguranta, va propun sa preparati portie dubla! Se topeste instantaneu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise