Spalam bine ciupercile si le luam coditele jos, chiar de la baza lor. Ungem un vas de cuptor cu putin ulei sau unt si asezam palariile aliniate frumos. Punem in fiecare palarie putina sare (in functie si de cat e de sarata branza), putin oregano, o lamela mica de unt, si branza. Alegem partea frumoasa a coditelor si o taiem cubulete mici pe care le punem peste branza. Daca e necesar (branza e prea putin sarata) mai presaram putina sare. Punem tava la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mijlociu, de preferat pe gratarul de jos.
Intre timp ne ocupam de coucous.
Intr-o oala, punem apa si laptele dulce, apoi adaugam un cub de 25 g de unt, cubul concentrat de legume, o lingurita rasa de sare, condimentele (turmericul, chilli, coriandrul, sarea, zaharul) si lasam sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam apoi coucous-ul, reducem focul la jumatate si lasam sa fiarba pana ce compozitia incepe sa se ingroase, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca de fundul vasului sau sa se formeze bulgari de coucous. Spre finalul fierberii, adaugam menta si busuiocul, spalate si taiate, apoi luam compozitia de pe foc si o lasam acoperita cu capac pentru ca coucous-ul sa absoarba lichidul si sa creasca frumos.
Servim couscous-ul alaturi de ciupercile umplute. Acest fel de mancare de coucous se poate servi si simplu, langa salata de rosii si castraveti, andive sau rosii coapte la cuptor sau salata de ardei copti.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii