Ciuperci marinate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci marinate

Ingrediente

  • 1kg ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 200 ml. apa
  • 60 ml. otet de 6%
  • 10 ml. ulei
  • 1 lingurita mustar alb
  • 3~4 foi de dafin
  • 10 boabe piper
  • 3~4 boabe peper giamaican
  • 3 bucati cuisoare
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurita zahar

Mod de preparare

1 Se taie morcovul cubulete sau triunghiuri, se taie ceapa rondele, usturoiul se incresteaza 2 catei si ceilalti se taie in 4.

2 Intr-un ceaun se pun ciupercile curatate si taiate in bucati potrivite (daca sunt mici le puneti intregi) la foc mijlociu cu 200 ml. de apa pentru 10~15 minute.

3 Scoateti ciupercile din sucul obtinut intr-un vas si puneti in ceaun: mirodeniile, sare, zahar, morcovul, 2 catei de usturoi increstat, otetul si puneti in acest parfum ciupercile pentru 10 minute la foc mic.

4 Sterilizati un borcan si un capac cu filet in apa clocotita, eu fac asa: oparesc borcanul si il pun la microunde sa se evapore apa, dar capacul il fierb intr-un vas cateva minute.

5 Puneti in borcanul sterilizat ceapa si 2 catei de usturoi taiati in 4 si turnati in borcan ciupercile cu marinatul. Inchideti borcanul ermetic, intoarceti borcanul cu capacul in jos si acoperiti-l cu un prosop. Peste doua ore se poate servi bunatatea de ciupercute sau le puteti duce in magazie.

6 Inainte de a servi acest aperitiv puteti sa-l stropiti cu putin ulei de masline sau sos de soia si sa le presarati cu ceapa verde taiata marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise