Ciupercile \"champignon\" daca nu sunt foarte murdare de pamant,eu nu le spal,in schimb le rup pielita care o au deasupra.Asa evit sa lase multa apa la prajit.Dupa ce am aplicat aceasta operatie pt ciuperci,curatam ceapa si o taiem marunt,urmand sa o calim cu 2 linguri de ulei.Cand ceapa este aurie se adauga cipercile taiate dupa plac ,se adauga sare si se lasa pe foc pana scade zeama proprie a cipercilor.Intre timp ,intr-un castron,se amesteca smantana cu lingura de faina,un praf de sare si un pic de piper negru macinat.Cand ciupercile sunt gata,se adauga acest amestec de smantana cu faina si se mai alsa 2-3 minute la foc mic
,amestecand continuu.Daca sosul rezulta a fi prea gros,puteti adauga un pic de lapte cald.Cand este cald sosul trebuie sa fie un pic mai subtire,pt ca atunci cand se raceste,datorita fainii ,se mai ingroasa.Se serveste dupa palcul dumneavoastra ornat cu frunze de patrunjel sau alte ingrediente.Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii