Ciuperci cu broccoli si masline

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci cu broccoli si masline

Ingrediente

  • 250-300 g ciuperci champignon
  • 250-350 g broccoli (2-3 buchetele)
  • 50 g masline negre, 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri smantana
  • 20 g branza topita
  • 1 legatura patrunjel verde
  • optional cateva frunze de spanac
  • 1 ardei gras rosu/gogosar,
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline si unt cat o nuca
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Spalati buchetelele de broccoli si puneti-le la fiert in vasul cu aburi (sau in 500 ml apa cu putina sare). Spalati si taiati feliute subtiri ciupercile si ardeiul gras. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta, caliti intai ardeiul, iar dupa 4-5 minute adaugati ciupercile, usturoiul feliat subtire, putin patrunjel si condimentati.

Dupa ce a fiert broccoli (aproximativ 15 minute), luati vasul de pe aburi (sau scurgeti apa) si puneti deasupra branza topita, ca sa se inmoaie, maslinele, stropiti cu ulei de masline si zeama de lamaie, dupa gust. Lasati ciupercile la calit pana scade zeama, cam 7-8 minute.

Asezati pe un platou broccoli cu branza topita si masline, smantana deasupra, ciupercile calite si decorati cu frunze de patrunjel sau spanac. Serviti in farfurii cate putin din fiecare, dupa preferinta, daca mai doriti, stropiti cu zeama de lamaie, adaugati smantana, dupa gust.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise