Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.
Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.
In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.
Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.
Se serveste cu mamaliga calda.
Numar de portii: 4
Pofta Buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii