Ciulama de pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciulama de pui cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 cană apă,
  • 2 căni lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime.

Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii).

Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul.

Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui.

Se scot și se păstrează la cald.

În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim pentru 5 minute.

Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă.

Lăsăm să fiarbă încet 5 minute.

Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor.

Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie.

Condimentăm cu sare.

Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.

Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise