Cipolline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cipolline

Ingrediente

  • Pentru 500 grame de faina alba tip '0' sau '00'
  • 10 gr sare
  • 20 gr zahar
  • 1 pachetel drojdie
  • circa 200 ml apa
  • 400 gr untura sau margarina
  • Pentru aluatul deja dospit:
  • 250 gr unt
  • Pentru umplutura:
  • ceapa prajita,ulei
  • prosciutto
  • mozzarella
  • oregano
  • bulion
  • 1 ou pentru a unge bine patratele inainte si dupa ce se inchid

Mod de preparare

Se face un aluat din toate ingredientele. Dupa ce aluatul e crescut se pune circa 250 gr unt in aluatul intins ,dupa se intinde din nou. Pentru umplutura:

Ceapa prajita,dupa ce s-a prajit un pic sa adauga un pic de apa pentru a se gati bine cand nu mai are apa este gata se condimenteaza cu sare si piper. Bulionul se condimenteaza si el cu ulei, piper, sare si oregano. Dupa ce aluatul a stat circa 30 minute, se intinde ca aluatul de pizza mai mic de 1/2 cm se taie in patratele se da cu un pic de ou batut pe margini,se adauga o felie de prosciutto, deasupra o lingura de ceapa prajita, doua, trei cuburi micute de mozzarella si o lingura jumate din bulionul condimentat, se aduc toate 4 colturile de la patrat in jumate ca si cum ar fi un portofel, se lasa sa creasca circa 10 minute.Se da cu ou batut si se baga in cuptor pana se rumenesc, circa 20 minute la 200 grade. Tava trebuie intoarsa din spate in fata la fiecare 5 minute, daca cuptorul este ventilat nu este nevoie de intors tava. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise