Cartofii se curata si se taie cubulete . Varza se taie fasii subtiri . Morcovul se curata si se taie rondele mici . Telina se curata si se taie in doua . Patrunjelul verde se toaca marunt .
Mazarea , varza , morcovul , patrunjelul si telina se pun la fiert in apa cat sa acopere ingredientele . Vom adauga o lingura de ulei de masline peste compozitie si vom lasa sa fiarba pana se inmoaie toate ingredientele , amestecand din cand in cand . Oala va fi acoperita in tot acest timp . Cand ingredientele s-au inmuiat vom adauga cartofii , completand cu apa dupa cat dorim sa fie ciorbita de deasa . Cand au fiert cartofii , se adauga bulionul , se lasa sa fiarba cateva minute . Intre timp amestecam smantana cu galbenusul de ou si pentru a nu se taia cand o punem in zeama fierbinte , vom adauga cateva linguri de lichid din oala peste smantana si ou . Vom amesteca pentru omogenizare si abia dupa ce am adus smantana la o temperatura apropiata de cea a ciorbitei , o vom deserta in oala , amestecand continuu . Facultativ , se poate acri cu bors sau zeama de varza .
Aceasta este o reteta lejera , ideala pentru o dieta sanatoasa . Pofta buna !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii