Ciorbita de legume cu smantana , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorbita de legume cu smantana , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Ingrediente

  • 150 g mazare
  • 6 cartofi mici
  • o varza alba dulce
  • 2 morcovi nu prea grosi
  • o telina mica
  • 3 linguri bulion de rosii
  • o legatura patrunjel verde
  • 6 linguri smantana
  • un galbenus de ou
  • o lingura ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie cubulete . Varza se taie fasii subtiri . Morcovul se curata si se taie rondele mici . Telina se curata si se taie in doua . Patrunjelul verde se toaca marunt .

Mazarea , varza , morcovul , patrunjelul si telina se pun la fiert in apa cat sa acopere ingredientele . Vom adauga o lingura de ulei de masline peste compozitie si vom lasa sa fiarba pana se inmoaie toate ingredientele , amestecand din cand in cand . Oala va fi acoperita in tot acest timp . Cand ingredientele s-au inmuiat vom adauga cartofii , completand cu apa dupa cat dorim sa fie ciorbita de deasa . Cand au fiert cartofii , se adauga bulionul , se lasa sa fiarba cateva minute . Intre timp amestecam smantana cu galbenusul de ou si pentru a nu se taia cand o punem in zeama fierbinte , vom adauga cateva linguri de lichid din oala peste smantana si ou . Vom amesteca pentru omogenizare si abia dupa ce am adus smantana la o temperatura apropiata de cea a ciorbitei , o vom deserta in oala , amestecand continuu . Facultativ , se poate acri cu bors sau zeama de varza .

Aceasta este o reteta lejera , ideala pentru o dieta sanatoasa . Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise