1. Se spala fasolea boabe si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.
2. Dimineata se schimba apa si se pune la fiert cu putina sare.
3. Dupa ce da in clocot, mai lasam cateva minute si aruncam apa in care a fiert fasolea si o inlocuim cu alta curata, de preferat fierbinte.
4. Se adauga sare, piper boabe, si frunze de dafin si se lasa la fiert timp de 1 ora.
5. Intre timp se curata morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si se toaca marunt sau se dau pe razatoare.
6. Dupa 1 ora, timp in care fasolea a mai fiert, se adauga legumele in oala si se mai fierb 30 min.
7. Rosiile se dau pe razatoare si se adauga in ciorbita. Se mai fierbe 10 minute si se adauga ceapa si usturoiul verde tocate marunt, se potriveste de sare si piper, se adauga boia de ardei si cimbru.
8. Se mai lasa 15 minute, dupa care se opreste.
9. Intre timp, cea de a doua ceapa uscata se curata si se toaca marunt.
10. Intr-o tigaie mica adaugam uleiul si il incingem. Apoi se adauga ceapa si se lasa pana capata o culoare aurie. Atunci adaugam cele 2 linguri de pasta de rosii si mai lasam 2-3 minute.
11. Aceasta compozitie se adauga in oala cu ciorba dupa ce am oprit focul.
12. La final se adauga mararul, leusteanul si menta verde, toate tocate marunt.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii