Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.
Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.
Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.
Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.
Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.
Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.
Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.
Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.
Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.
La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.
Servim cu ardei iute.
Cine doreste o mai poate acri putin.
Pofta mare sa aveti !!!
POZE: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/ciorba-ungureasca-cu-galuste-din-cartofi.html
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii