Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat de mult s-a transformat aceasta ciorba in diferite borsuri si altele...istoria ei incepe asa: O doamna bucatar foarte renumita aici la noi,avand un restaurant,a fost rugata de catre sotul sau, sa inlocuiasca ciorba de burta cu altceva,fiindca aceasta nu-i placea.Asa s-a creat ciorba radauteana,care de fapt este ciorba de burta inlocuind burta cu piept de pui.In ea nu are ce cauta taitei,gogosari,bors si se face din piept nu din pulpe,carnea trebuie sa fie alba si taiata cubulete!!!
preparare:
Intr-o oala de 4 litri se pune la fiert carnea impreuna cu sarea si legumele.Se spumeaza si se fierbe la foc mic.
Se scoate carnea cand e gata fiarta,dar nu foarte tare sa nu se desprinda de pe oase,altfel ea se sfarama si nu o mai putem taia bine.Deci inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).
Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.Galbenusele le batem cu un pic de sare,smantana si faina.Daca aceasta crema este prea groasa o subtiem cu apa rece.
1 morcov il radem si il prajim pana isi schimba culoarea il punem in tifon si-l lasam in oala doar sa dea culoare ciorbei.
Turnam crema cand supa clocoteste si dam focul la mic pentru cca 10 min.Condimantam dupa gust.
Supa se serveste la masa fierbinte in care adaugam 1 lingura de otet si 1 lingurita de mujdei(usturoi).
Se serveste cu ardel iute.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii