Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se strecoară zeama.
Se taie carnea fâșii iar legumele se rad pe răzătoarea mare ( mai puțin ceapa, pe care o aruncăm ), apoi se adaugă în zeama strecurată și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă usturoiul pisat, sarea și piperul măcinat.
La final, smântâna se bate cu gălbenușurile și oțetul, se lungește cu puțină zeamă și se toarnă peste ciorbă.
Se mai dă un clocot și ciorba este gata. În farfurie am presărat pătrunjelul tocat.
Pont 1:
În rețeta originală se adaugă și cimbru, și foi de dafin.
Pont 2:
Merge foarte bine atât cu ardei iuți proaspeți sau murați, dar și cu salată de ceapă și usturoi.
Poftă bună!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii