In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.
In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute.
Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt.
Adaugam peste legume apa necesara si o lasam sa fiarba.
Urzicile proaspete se spala in mai multe ape pentru a se indeparta nisipul si alte impuritati de pe frunze. Urzicile se oparesc apoi in apa cu sare, in care am adaugat o lingurita de zeama de lamaie.
Dupa ce s-au fiert putin, le scurgem de apa(dar o pastram pentru ciorba) le spalam sub un jet de apa rece apoi le taiem cozile, dar numai cele mai mari,codiţele mici pot ramane.
Le tocam apoi, dar nu foarte marunt si le adaugam in ciorba si lasam sa fiarba cam 15 minute.
Intr-un castron mic se freacă gălbenuşurile de ou cu smântână, apoi adaugam un polonic de ciorba si amestecam iar.
Dupa ce stingem focul, turnam oul cu smantana în ciorba, amestecand continuu.
La sfarsit, adaugam leusteanul taiat marunt si zeama de varza atat cat este necesar.
Ciorba se prepara foarte usor, este bogata in vitamine si minerale, este hranitoare si ofera energie.
Pofta mare alaturi de un ardei iute !
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii