Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul şi se lasă la scurs.
Se pune salata la fiert într-un vas cu apă (care să ajungă până la jumătatea recipientului), adăugând 1 linguriţă de sare.Se fierbe aproximativ 15-20 de minute, la foc mediu.Când e fiartă, se strecoară şi se lasă la răcit.
În vasul în care preparăm ciorba, punem uleiul şi untul, apoi adăugăm prazul şi usturoiul verde, toate tăiate mărunt, şi mestecăm din când în când până se înmoaie şi devin puţin lucioase - astfel vor căpăta o aromă mai puternică. Adăugăm 1 litru de apă caldă peste ele, sarea, mărarul, leuşteanul tocat şi le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute. Adăugăm apoi salata verde tăiată mai grosier şi laptele, apoi le lăsăm să fiarbă încă 15 minute sub capac.
Separat, batem 2 ouă cu un praf de sare şi facem din ele o omletă. Tăiem omleta în fâşii şi o adăugăm peste salată, lăsând să mai dea câteva clocote. Când e gata, stingem focul şi o lăsăm să stea 5-10 minute să se liniştească.
Dregem ciorba cu 1 gălbenuş de ou crud frecat cu o lingură de apă rece şi 100 ml de lapte dulce. Presărăm sarea de lămâie şi omogenizăm. Se serveşte întotdeauna caldă.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii