Ciorba de salata verde cu omleta

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de salata verde cu omleta

Ingrediente

  • 3 capatani de salata
  • 200 gr slanina afumata
  • 3-4 catei de usturoi
  • 400 gr lapte acru
  • 1,5 l apa
  • sare
  • 1 lingura faina
  • marar verde
  • 3 oua

Mod de preparare

Salata se desface si se spala frunza cu frunza, sub jet de apa, pentru a indeparta toate urmele de pamant. Se scurge si se taie in fasii.

Prajim slanina taiata in cubulete pentru a lasa untura.

Adaugam in acesta grasime faina, amestecam repede si adaugam imediat salata si amestecam.

Sa nu vi se para ca va fi plina oala de frunze, pentru ca scade cand incepe sa se incalzeasca. Adaugam apa si o lingurita de sare si lasam sa fiarba 10 min.

In acest timp, pregatim omleta. Batem ouale intr-un bol, cu un praf de sare, se pun la prajit in tigaia incinsa. Scoatem omleta pe o farfurie, o lasam sa se racoreasca si o taiem in fasii subtiri ca pe niste taietei.

Cand salata a fiert, adaugam usturoiul tocat marunt si mai dam un clocot.

Turnam laptele acru in ciorba fierbinte. Adaugam si mararul tocat si bucatile de omleta.

La servire, mai putem adauga si smantana pentru a avea o ciorba si mai bogata la gust si mai consistenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise