Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci cand apare salata verde romaneasca.
Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata verde româneasca. Aici la noi, in Amman, o gasim în toate lunile anului si sunt mari si bogate, numindu-se salata româneasca, dar e de 3 ori mai mare decat salata noastra româneasca.Taiteii ii puteti pregati din timp, sau chiar in aceeasi zi cand preparati ciorba, pentru ca nu va v-a lua prea mult timp. Eu i-am pregatit in aceeasi zi, fiind o cantitate mica, doar pentru o ciorba, adica dintr-un singur ou, doua linguri de ulei, sare si faina, cât sa obtinem un aluat maleabil.
Pentru a obtine o ciorba cu un gust deosebit mai intai vom cali toate legumele si dupa aceea le vom fierbe în apa. Se toaca ceapa si se caleste timp de 15 minute. Se curata morcovii si ardeii grasi, se taie toate cubulete, apoi se pun în oala cu ceapa, ca sa se caleasca si sa se înmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat vom turna peste ele 2,5-3 litri de apa si se mai lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute.
Salata verde se desface si se spala frunza cu frunza, apoi se toaca nu prea marunt. Eu am tocat-o cu cutitul pentru ca era destul de multa.Ceapa verde si verdeata se toaca marunt. Dupa cele 20 de minute, vom adauga mai întâi taiteii, apoi salata verde.Daca vi se pare cantitatea de taitei prea mare, folositi doar jumatate, ca sa nu iese ciorba prea densa.Eu i-am pus pe toti, pentru ca noua ne plac taiteii, mai ales la cei mici. Pe masura ce puneti salata ea se va inmuia si astfel va încapea toata. Totul se lasa sa mai fiarba 20 de minute.In timpul acesta puteti pregati restul ingredientelor.Pastrama taiata marunt si cârnatii taiati in felii mai mari, se rumenesc putin într-o tigaie cu ulei de masline încins, pentru 10 minute.
Amestecam în ciorba si adaugam moarea acra, boiaua, sarea ?si piperul dupa gust.
Smântâna se amesteca cu ouale batute si se omogenizeaza bine amestecul. Se adauga cârnatii si pastrama, si se lasa sa mai fiarba înca 15 minute, dupa care vom adauga rapid compozitia de ou cu smântâna amestecând repede astfel încât sa nu se brânzeasca. Puteti sa adaugati un polonic de ciorba din oala în bolul cu smântâna, pentru a o încalzi un pic, astfel vom reduce riscul de brânzire. Eu am pus smântâna amestecata cu ouale direct si nu s-a brânzit. Adaugam ceapa verde si se lasa pe foc pâna când ajunge aproape de fierbere, dar fara sa o mai fierbem pentru a nu se brânzi.Se opreste focul si vom adauga verdeata tocata marunt.Ciorba de salata verde cu afumatura se serveste calda, cu ardei iute!Este un deliciu, iar afumatura îi va conferi ciorbei o aroma deosebit de placuta.
Va doresc spor si
Pofta buna!
Specific : Iordania
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii